08 March 2010

Cemil—Muhammara Tarifi




Muhammara çok seviyorum. Adanalı bir yemek, muhammara ceviz ve kozlenmiş kırmızı biberden pişirilir.

Muhammara tarifi, Binnur'dan Turk Yemek Tarifleri'ne göre:

1 yemek kasigi dolusu kirmizi biber salcasi, bulamazsaniz 2 adet kirmizi biberi kozleyin - kesinlikle kavanozda hazir kozlenmis biber kullanmayin
3/4 kap ceviz
4-5 yemek kasigi dolusu galeta unu
3/4 kap sizma zeytinyag
3 dis sarimsak (arzu edilirse)
1 yk pul biber
1 tk dolusu kimyon
1 limonun suyu

Ceviz, sarimsak ve galeta ununu robota koyun, 2 veya 3 kere pulse da calistirip kapatin. Limon suyu, biber salcasi (veya kozlenip kucuk dogranmis kirmizi biber), kimyon ve pul biberi ilave edin. Makinanin kapagini kapatin. Uzerindeki kucuk kapagi acip, calisirken zeytinyagini icine akitin. Makineyi fazla calistirmayin, cevizler ufak taneli olmali, toz haline gelmemeli:)

Firinda isitilmis pide parcalari veya kizarmis ekmek dilimleri uzerinde servis yapin.

Kozlenmis Kirmizi Biber

Biberlerin sap kismini kesin, cekirdeklerini cikarin ve ortadan ikiye bolun. Dis kismi uste gelecek sekilde firin tepsisine dizin. Firini izgaraya getirip isitin. Tepsiyi ustten 2. rafa yerlestirip 15 dakika kadar pisirin. Zarlarini kolayca cikarmak icin, kese kagidi veya naylon torba icinde 10 dakika kadar bekletin.


İngilizce tarifi burada okuyabilirsiniz. Afiyet olsun!

No comments: