07 March 2011

Kokoreç Tarıfı - Tarık

Kokoreç tarıfı
Malzemeler:
250-300 gr dana kokoreç
3-4 tane yeşil sivri biber
2 adet domates rendesi
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı sıvıyağ
2-3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tepeleme kimyon
2 yemek kaşığı tepeleme kekik
1 çay kaşığı karabiber
tuz
Yapılşı
           Etleri kendi suyunu çekene kadar haşlayıp pişirin. Biraz soğuyunca çok küçük parçalar halinde doğrayın. Biberleri ince ince kıyın. Bir tavaya sıvıyağı koyup biberleri kavurun, sarımsakları da kıyıp ekleyelim kimyon, kekik, karabiber ve salçayı katıp biraz daha kavurun.
Doğranmış etleri de ekleyip bu karışımı tamamen içine alabilmesi için karıştırarak kavurmaya devam edin. Tüm malzemeler iyice kavrulunca domatesleri ekleyip biraz daha pişirin.
Suyunu hafif çekince dinlenmeye birakın. Istenirse bazlama ekmeği arasında servis yapılabilir.

No comments: