
BULGUR PİLAVI
4 kişilik
Malzemeler
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2 orta boy soğan, irice doğranmış
- Yarım çorba kaşığı domates salçası
- Yarım çorba kaşığı acı biber salçası
- 1.5 su bardağı (320 gram) bulgur
- 2 adet domates, soyulmuş ve küp küp doğranmış
- 1 çorba kaşığı kuru nane
- Yarım tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- Yarım tatlı kaşığı sumak
- 1 tatlı kaşığı reyhan
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- Taze çekilmiş karabiber
- 2.5 su bardağı kaynamış su
- 3 adet sivri biber, ince doğranmış
Yapılışı
- Büyük boy kapaklı bir tencerede soğanları tereyağı ve zeytinyağıyla birlikte çevirdikten sonra domates ve biber salçalarını ekleyip 6-7 dakika daha pişirin.
- Yıkayıp süzdüğünüz bulguru ekleyip iyice karıştırdıktan sonra domatesleri, naneyi, pul biberi, sumağı ve reyhanı da ekleyin.
- Tuzunu ve karabiberini de ağız tadınıza göre ayarladıktan sonra üzerine kaynar suyu döküp altını biraz kısın ve bulgur suyun tamamını çekene kadar pişirin (yaklaşık 25 dakika).
- Ateşten aldıktan sonra ince doğradığınız sivri biberleri ekleyip 5 dakika daha tencerenin ağzı kapalı bekletin ve servis yapın.
1 comment:
Nazan merhaba
İlk kez SUMAKlı bulgur pilavı gördüm. Ben de pişirmek istiyorum. Çok sıradışı görünüyor... Ahmet
Post a Comment