14 March 2010

BULGUR PİLAVI (Nazan)


BULGUR PİLAVI

4 kişilik

Malzemeler

  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 orta boy soğan, irice doğranmış
  • Yarım çorba kaşığı domates salçası
  • Yarım çorba kaşığı acı biber salçası
  • 1.5 su bardağı (320 gram) bulgur
  • 2 adet domates, soyulmuş ve küp küp doğranmış
  • 1 çorba kaşığı kuru nane
  • Yarım tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • Yarım tatlı kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı reyhan
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • Taze çekilmiş karabiber
  • 2.5 su bardağı kaynamış su
  • 3 adet sivri biber, ince doğranmış

Yapılışı

  1. Büyük boy kapaklı bir tencerede soğanları tereyağı ve zeytinyağıyla birlikte çevirdikten sonra domates ve biber salçalarını ekleyip 6-7 dakika daha pişirin.
  2. Yıkayıp süzdüğünüz bulguru ekleyip iyice karıştırdıktan sonra domatesleri, naneyi, pul biberi, sumağı ve reyhanı da ekleyin.
  3. Tuzunu ve karabiberini de ağız tadınıza göre ayarladıktan sonra üzerine kaynar suyu döküp altını biraz kısın ve bulgur suyun tamamını çekene kadar pişirin (yaklaşık 25 dakika).
  4. Ateşten aldıktan sonra ince doğradığınız sivri biberleri ekleyip 5 dakika daha tencerenin ağzı kapalı bekletin ve servis yapın.
http://cafefernando.com/turkce/

1 comment:

B L O G | Doğan Apartmanı said...

Nazan merhaba
İlk kez SUMAKlı bulgur pilavı gördüm. Ben de pişirmek istiyorum. Çok sıradışı görünüyor... Ahmet